Als je e-mail ontvangt en meerdere E-mail accouts hebt.

 

Als je e-mail ontvangt en meerdere E-mail accouts hebt , is het mogelijk om in Outlook Express, verschillende mapjes aan te maken.

Dit geeft een overzichtelijker geheel. Je hoeft niet iedere keer, als je een e-mail hebt ontvangen, zelf de e-mail in de mappen te zetten .

Je kunt dit allemaal instellen in Outlook Express zodat dit automatisch gebeurt.

We gaan nu stap 1 uitvoeren. Je maakt eerst een hoofdmap gevolgd door een aantal submappen. Bijvoorbeeld. Je krijgt regelmatig mail van je beste vriend NILLES. Je wilt graag dat al zijn mailtjes direct in één map komen te staan. Dit gaat dan als volgt.

De map maak je in Outlook Express door met je rechter muisknop te klikken op "locale mappen" ("folders").            

 

 

Kies dan voor "nieuwe map" en geef deze een nieuwe naam. Bijvoorbeeld "Postvak" .

 

 

Als dit allemaal is gebeurd herhaal je dit, maar nu in de map Postvak. Dus klik met je rechter muisknop op de map "Post", klik "nieuwe map" en noem die "NILLES". Zo kun je dus mappen maken van al je accouts, zoveel als dat er nodig zijn.

 

 

De volgende stap is om nieuwe e-mailregels (Mail Rules) aan te maken.
E-mailregels zijn regels, die bepalen onder welke voorwaarden en benamingen een specifieke mail, in een specifieke map wordt geplaatst.

Ga naar "extra" ("tools") in het hoofdmenu van outlook en klik op "berichtregels" ("messagerules") en dan "email".

 

 

Maak dan een nieuwe emailregel aan. Klik op "nieuwe emailregel" ("new") en in de eerste lijst die je ziet vink je aan, "als de regel van bepaalde personen bevat" ("where the from line contains people"). In de tweede lijst vink je aan de optie, "verplaatsen naar een bepaalde map" ("move it to the specified folder").

 

 

Onder in het venster zie je dan een blauwe tekst. Klik als eerste op "bepaalde personen" ("contains people") en voer daar de naam "NILLES"

in en klik op toevoegen. en dan op"OK"

 

 

Vervolgens klik je op "bepaalde map" ("specified folder") selecteer de map "NILLES" en klik op "ok".

 

 

Noem deze regel bijvoorbeeld "Post van NILLES" Klik op ok. Als dit allemaal is gebeurd komt de mail van, in dit geval NILLES, terecht in de map zoals jij die hebt aangemaakt.

 

 

Zo nu heb je alle instellingen gedaan dus vanaf nu komen de mailtjes keurig netjes in de voor hen bestemde mappen. Je kunt zo meerdere mappen aanmaken met bijpassende regels. Je kunt meerdere soorten mailtjes naar één bepaalde map sturen. Als je er mee aan de slag gaat zul je de verschillende mogelijkheden snel ontdekken. Het werkt allemaal op dezelfde manier.

 

Veel succes!

PS: Belangrijke tip: krijg je ook vaak van die reclame mailtjes? Kijk eens goed van wie ze vandaan komen (zijn altijd dezelfde). Klik een spam mailtje aan, ga naar "Bericht" en dan "Afzender blokkeren..." Alle mailtjes van die afzender worden vanaf nu ongelezen naar de prullenbak gestuurd. Heb je per ongelijk de verkeerde geblokt? Geen nood, ga naar "Extra" en dan "Afzenders blokkeren". Daar kun je je instellingen corrigeren.